
שאלה:
תשובה:
יש כיום סוגים שונים של לחמים ללא גלוטן, רובם ברכתם שהכל, מכיוון שהם עשויים מקמח תפוחי אדמה, סויה, טפיוקה, תירס וכדומה.
אך יש גם לחמים ללא גלוטן שברכתם המוציא, מכיוון שהם עשויים מקמח שיבולת שועל ללא גלוטן או עמילן חיטה ללא גלוטן.
לכן יש לבדוק ברכיבים של הלחם ממה הוא עשוי.
בדרך כלל גם נותן הכשרות כותב מה ברכתו.
נכתב ע"י הרב דניאל גראבסקי
מקור: סדבה"נ פ"א הלכה ב',
שם פ"ז הלכה א'
545