שאלה:
תשובה:
אפשר על ידי בדיקה, כדלהלן: פותחים את התאנה, בודקים היטב היטב אם אין תולעים לבנים (יש בגדלים שונים בין מילימטר לחצי סנטימטר והם מאוד דומים לפרי) אחר כך לוקחים צלוחית שקופה ומניחים אותה על רקע שחור (למשל על שולחן עם מפה בצבע כהה) ממלאים את הצלוחית במים, ומניחים את התאנה פתוחה והפוכה בתוך המים למשך כמה דקות, אחר כך בודקים את המים ואם אין תולעים צפות במים, אפשר לאכול.
נכתב ע"י רבני מכון הלכה
מקור: בדיקת המזון כהלכה (הרב ויא).
כשרות תולעים
687